Minden pillanatban van kiszemelt edző szükség esetére – Kubatov Gábor

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.05.04. 14:40
Kubatov Gábor (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
A Ferencvárosi TC mindig fel van készülve arra, hogy edzőt kell váltania a labdarúgócsapatánál, és ha Dejan Sztankovics a nyáron visszautasíthatatlan ajánlatot kapna, már megvannak a kiszemeltek a helyére – árulta el Kubatov Gábor klubelnök, aki Marquinhosról is beszélt az M4 Sportnak.

„Tudjuk, hogy Olaszországban kelendő és lehet, hogy olyan ajánlatot kap, amit nem tud visszautasítani. Lehet, hogy én sem tudnám – mondta Kubatov Gábor az M4 Sport interjújában.De pont ez a szépsége a futballnak, hogy itt sosincs nyugalom, egy pillanatra sem. Fájlalnám ha elmenne, de kaphat ilyen ajánlatot és nekünk mindig készen kell állnunk.”

Kubatov Gábor elmondta, folyamatosan figyelik a külföldi futballedzőket, említett egy lengyel szakembert, aki testnevelő tanárból lett élvonalbeli edző (nem mondta ki a nevét, de a Rakówot hét év alatt a harmadosztályból az élvonalba juttató, a tavalyi bajnoki cím után távozó, jelenleg csapat nélküli Marek Papszunra illik a leírás), illetve azt, hogy Oroszországban is látnak megfelelő edzőket, ha pótolni kellene Sztankovicsot.

Elárulta, Sztankovics jelenlegi szerződése szerint a vezetőedzőt négy hónapnyi fizetésért el lehet vinni, és amennyiben ők köszönik meg neki a munkát, ők is négy hónapnyi bért kötelesek fizetni.

A játékospiacról Székely Dávidnak elmondta, hogy Marquinhosért télen nagyon jó ajánlatot kapott a Ferencváros, a brazil is könyörgött, hogy elmehessen, de akkor még nem engedték, viszont hasonló esetben nyáron nem állnának az útjába.

„A Ferencvárosnak az a szerepe – Márkit is Bulgáriából hoztuk –, hogy alacsonyabb szintről a topbajnokságokba terelje a játékosokat. Ha nem engednénk tovább őket, akkor nem tudnánk ilyen futballistákat szerződtetni” – mondta Kubatov Gábor, hozzátéve, hogy négy játékosmegfigyelő is dolgozik a klubnak, és csak Marquinhos pótlására van már tíz jelöltje a Ferencvárosnak.

A TELJES INTERJÚ

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik